Fotografie: Ingrid Zweverink

Journaliste en schrijfster

Annegreet van Bergen is van opleiding econoom en van beroep journaliste en schrijfster. Zij werd in 1954 geboren in Enschede. Na ruim dertig jaar in de Randstad te hebben gewoond, keerde zij in 2006 terug naar de oostelijke kant van de IJssel en woont sindsdien in Zutphen. Ze is onder meer auteur van de bestsellers Het goede leven (2018), Gouden jaren (2014) en De lessen van burn-out (2000). In 2010 verscheen Mijn moeder wilde dood, een persoonlijk en praktisch verhaal over zelfbeschikking.

Het goede leven

In ‘Het goede leven’ pakt Annegreet van Bergen de draad op van haar bestseller ‘Gouden jaren’. Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden zorgden ervoor dat de wereld letterlijk en figuurlijk werd opengebroken......

Meer lezen

Gouden jaren

‘In 1952 deelde ik een stofzuiger met mijn schoonmoeder.’ ‘In 1961 zond de televisie 24 uur uit – per week.’ ‘In 1965 moesten we naar de buren om te bellen.’ Gouden jaren vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche......

Meer lezen

boeken

Annegreet is schrijfster van een klein, maar succesvol oeuvre. Aanvankelijk schreef ze vooral over werkdruk, stress en burn-out. De laatste jaren ligt de nadruk op economische geschiedenis.

naar boeken

ander werk

Annegreet schrijft als journaliste niet alleen over economie en geschiedenis, maar ook over tal van andere onderwerpen die haar bezighouden.

naar ander werk

dagboeken

Je kunt het een ‘blog’ (afgeleid van web-logboek) noemen. Maar Annegreet vertelt liever in een ouderwets ‘dagboek’ over haar belevenissen.

naar dagboeken

Lezingen en andere optredens

Op verzoek van boekhandelaren, bibliotheken, historische en andere verenigingen verzorgt Annegreet van Bergen lezingen mét lichtbeelden. Hier vindt u het overzicht van openbaar toegankelijke optredens. Wilt u zelf een lezing organiseren, neem dan contact op.

overzicht lezingen

Deze website gebruikt cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat deze website voor de bezoeker beter werkt. Privacystatement

akkoord