Dagboeken

Stopcontact

11 december 2018

Voor zover mensen nu nog hun kleding en beddengoed strijken, doen ze dat elektrisch. Die strijkijzers hebben een thermostaat waarmee de temperatuur op verschillende soorten stof kan worden afgestemd en bijna altijd kunnen de ijzers desgewenst stoom afblazen om kreukels gemakkelijk glad te strijken.

Meer lezen

80-plussers

30 november 2018

Vandaag verzorgde ik in Krimpen aan den IJssel een literaire lunch voor een groep ouderen. Het waren bijna allemaal 80-plussers, misschien waren de meesten zelfs al 85-plus. Opvallend was dat niemand erover begon dat vroeger alles beter was. Integendeel. Vroeger was het leven veel moeilijker dan nu.

Meer lezen

Stavast

25 november 2018

In de Overtuin bij Huize Welgelegen in Warnsveld werden op 25 november beelden onthuld van twee dames Laman Trip, ooit eigenaressen van het mooie buitenhuis. Kunstenares Annewiets staat stralend tussen de door haar vervaardigde beelden.

Meer lezen

Nieuwe website

22 november 2018

Vanaf vandaag kan iedereen mijn totaal vernieuwde website zien. Ik ben veel dank verschuldigd aan Peter Onis (onisontwerp.nl). In plezierig overleg met mij, en goed luisterend naar wat ik wilde, tekent hij voor dit mooie ontwerp. Het was Peters idee om deze jeugdfoto niet alleen te gebruiken als achtergrond voor de website, maar ook voor mijn nieuwe ‘huisstijl’.

Meer lezen

Signeren

15 november 2018

Donderdag 15 november ging ik langs bij de uitgeverij om tweehonderd exemplaren van Het goede leven te signeren. Een van de leukste klusjes voor een auteur, vind ik. Maar op een gegeven moment word ik er melig van en denk ik ‘gekken en dwazen zetten hun namen op deuren en glazen’. Bovendien kan ik dan nauwelijks de neiging bedwingen om ‘wie dit leest is gek’ te schrijven. Maar ik heb me gedragen. In al die boeken staat keurig alleen ‘Annegreet van Bergen’.

Meer lezen