MENS-EN-WERK

In haar column Mens-en-Werk in Elsevier beschreef Annegreet wat economische en organisatorische verandering doet met het leven van werknemers.

Werken met verlies

April 2000

Eind april organiseert de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding (LSR) onder de titel Werken met Verlies een conferentie over ‘rouw en arbeid’. In het persbericht staat dat er veelvuldig signalen zijn dat de combinatie ‘rouw en arbeid’ niet altijd optimaal is en dat de LSR daarom een nadere gedachtenvorming wil. ‘Het zoeken naar een balans tussen de belangen van enerzijds de organisatie en anderzijds de rouwende werknemer dient hierbij centraal te staan.’

Meer lezen

Rome in één dag gebouwd

Februari 2001

‘Met een GHZ processor was Rome misschien wel in een dag gebouwd,’ staat er in een advertentie bij een schitterende foto van het Colosseum. Rome in één dag gebouwd? Je moet er niet aan denken. Dan viel er niets te ontdekken in de Eeuwige Stad. Dan kon je niet door smalle straatjes en over eeuwenoude pleinen slenteren. Geen kerk viel er te bezichtigen. Je zou niet achter dikke deuren kunnen speuren naar onderaardse gangen.

Meer lezen

Prestatieloon stuurt verkeerd

Juli 2000

De planningsautoriteiten in de voormalige Sovjet-Unie kampten met het probleem hoe zij op een effectieve manier het centrale plan moesten opstellen. Ze kregen steevast te maken met bedrijven die zich te veel richtten op één aspect, terwijl ze de rest verzaakten en daardoor een rommeltje maakten van het centrale plan.

Meer lezen