managementboek magazine

In Managementboek Magazine maakte Annegreet vele interviews en schreef ze ook recensies en columns.

'Zieke man' opeeens oppermachtig

Februari 2014

Geheimtipp voor een stedentrip: ga eens naar Hamburg. Meest opvallende daar is misschien dat je er, anders dan in Barcelona of Lissabon, niet door collega-toeristen onder de voet wordt gelopen. En dat terwijl Duitslands tweede stad toeristen veel te bieden heeft: musea, theaters, goede restaurants, hippe nieuwe buurten, chique oude wijken en een schitterend meer (de Alster) dat zich tot diep in het mondaine stadscentrum uitstrekt.

Meer lezen

Allemaal knechtjes

Mei 2015

De hoofdrolspelers in de destijds vermaarde film ‘Makkers staakt uw wild geraas’ van Fons Rademakers (1960) gaan op een avond naar de bioscoop. Bij het loket begroet een man in een voorname lange uniformjas hen. Ze vertellen hem naar welke film ze willen en de man geeft dat op zijn beurt door aan een juffrouw achter glas en via een draaischijfje geeft hij haar ook het geld.

Meer lezen

Van vrouwenparadijs tot koopkasteel

April 2016

De vuistdikke roman In het paradijs van de vrouw van Émile Zola kun je lezen als het verhaal van de verweesde Denise, die vanuit de provincie met haar twee jongere broers naar Parijs trekt en zich daar dapper staande weet te houden in een wufte wereld waar arme meisjes maar al te gemakkelijk hun eerbaarheid verliezen in ruil voor een beetje luxe. Denise gaat naar haar oom, maar in diens winkel is geen werk voor haar. Oom wordt, net als vele andere kleine winkeliers, kapot geconcurreerd door een zich almaar uitbreidend warenhuis.

Meer lezen

Ontketen je brein

Mobiel internet maakt het mogelijk om voortdurende online te en overal bereikbaar te zijn. Steeds meer professionals voelen een bijna dwangmatige behoefte om continu naar hun e-mail en de berichten op de social media te kijken. Die innerlijke dwang is een vorm van chronische stress. Door hun onophoudelijke en dwangmatige omgang met internet ondermijnen mensen hun denkkracht.

Meer lezen